0 +
Συγγραφείς

Συμπληρώστε την φόρμα και γίνετε εθελοντής

Οδηγίες για την υποβολή υλικού:

Email: contact@artgraffcity.gr

  1. Τον ιστότοπο διαχειρίζεται η Ομάδα του πρότζεκτ AGC. Στην παρούσα φάση, λαμβάνει τη μορφή blog, με δυνατότητα συμπερίληψης έκτακτων ειδήσεων, δράσεων, συνεδρίων, events κ.ά., σχετικών  με τη θεματολογία του. Δύναται δε να παρουσιάσει εμβόλιμες αφιερωματικές ή επετειακές εκδόσεις.

  2. Ο  ιστότοπος είναι δίγλωσσος (ελληνικά- αγγλικά), φιλοξενεί δημοσιογραφικά και επιστημονικά άρθρα και συνεντεύξεις, αλλά και ειδησεογραφία, με θεματικά κέντρα σχετικά με όλες τις μορφές graffiti και street art στην Ελλάδα και τον κόσμο. Ειδικότερα, εστιάζει θεματικά στη street art και στο tagging, με τις διάφορες εκφάνσεις του, στα ιστορικά κέντρα πόλεων, όπως  της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και σε ιστορικά κέντρα πόλεων του εξωτερικού, σε συσχετισμό με το δημόσιο χώρο, τα έργα δημόσιας τέχνης, τα τοπόσημα, τα διατηρητέα μνημεία και τις αρχαιότητες.

  3. Ο ιστότοπος προάγει τις αρχές του επιστημονικού και κοινωνικού διαλόγου, της απρόσκοπτης κριτικής πραγμάτευσης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αλλά η Συντακτική Ομάδα (βλέπε σημείο 1) διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει από τους αρθρογράφους να επανεξετάσουν σημεία του κειμένου τους ή και να το απορρίψει, δίχως περαιτέρω επεξήγηση.  Η έκφραση των απόψεων του συντάκτη δε συμπίπτει απαραιτήτως με τις απόψεις της Συντακτικής Ομάδας.

  4. Το μέγεθος των υποβαλλόμενων κειμένων καλό θα ήταν να μην υπερβαίνει τις 1000 λέξεις για τα δημοσιογραφικά άρθρα και τις 2500 για τα επιστημονικά (Times New Roman 11,5, διπλό διάστιχο, σημειώσεις τέλους, στυλ ΑΡΑ). Τα κείμενα μπορούν να υποβάλλονται στα ελληνικά και/ή αγγλικά. Η ευθύνη για τη μετάφραση των κειμένων είναι του αρθρογράφου. Η Συντακτική Ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει επανεπεξεργασία της αγγλικής μετάφρασης.

  5. Όλα τα κείμενα που υποβάλλονται στον ιστότοπο πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν ξαναπαρουσιαστεί σε οιοδήποτε μέσο επικοινωνίας (ιστότοπο, e-zine, έντυπο περιοδικό, εφημερίδα σε ψηφιακή ή/και έντυπη μορφή). Δύναται να υπάρξει εξαίρεση σε κείμενα με ιδιαίτερο επιστημονικό κύρος, πρωτοτυπία και ισχυρή θεματική συνάφεια με τη θεματολογία του ιστότοπου. Ο κάθε συντάκτης διατηρεί ακέραια τα πνευματικά του δικαιώματα. Σε περίπτωση που ο συντάκτης το επιθυμεί, μπορεί να αναδημοσιεύσει το κείμενό του, με την προϋπόθεση να αναφέρει την πρώτη του έκδοση στον ιστότοπο.